Nytt sprängdåd mot samma Malmökontor

Vakthavande befäl: Rutor har blivit krossade
0:30 min

För andra natten i rad vaknade Malmöbor av en kraftig explosion på Ramels väg i Rosengård. Smällen kom från samma kontor som utsattes för ett sprängdåd i lördags.

- Där är rutor som blivit krossade. Både till lokalen men också till en lägenhet som låg i anslutning till kontorsdelen som tillhör ett fastighetskontor, säger Magnus Lefèvre, vakthavande polisbefäl i Skåne.

Finns det någon hotbild?

- Det är inget jag kan gå in på i det här läget.

För andra natten i rad utsattes en kontorsfastighet på Rosengård i Malmö för ett sprängdåd, men nu i en annan del av fastigheten. Detonationen var kraftig och flera personer i området larmade polisen. I nuläget vet polisen inte om det finns något samband mellan explosionerna, men det kan inte uteslutas, berättar Magnus Lefèvre, vakthavande polisbefäl,

- Det får vi titta på. Det är inte uteslutet. Men jag kan inte gå in på några utredningsdetaljer i ärendet. Det har inlett en förundersökning och det var det redan sen innan, sedan igår. Den fortsätter givetvis nu eftersom det riktas mot samma målsägande.

Det misstänkta brottet rubriceras i nuläget som "grov allmänfarlig ödeläggelse". Polisen har hittills inte fått tag på vittnen som sett några gärningsmän. En teknisk undersökning på platsen genomförs nu under morgonen.

- Man får göra en samlad bedömning på det som har framkommit och det som har framkommit nu. Om man kan hitta någon form av motivbild och vad det är för typ av sprängmedel som man använder och den biten, säger Magnus Lefèvre, vakthavande polisbefäl i Skåne

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".