Fixar julfirande för hemlösa

Damien: Känns otroligt kul att så många bryr sig
1:09 min

På tisdag är alla hemlösa välkomna till Salongen i Folkets Hus i Helsingborg för julfirande. Alltihop började med att helsingborgaren Damien We gick ut på Facebook och sökte sällskap för att dela ut gåvor till hemlösa på stan på lillejulafton.

Gensvaret blev stort när över 250 personer meddelade att de vill hjälpa till. Då fick Damien We tänka om.

-- I och med att detta växte så mycket och det blir så många som troligen kommer så var jag tvungen att ordna en lokal. Så tänkte jag att det kanske går att lösa på något sätt att bjuda de hemlösa på mat och så, och det gick att lösa.

Det stora intresset gör alltså det finns de som ställer upp och bjuder både på mat och dryck och underhållning med livemusik på Salongen. Men man kommer också att följa den ursprungliga tanken och dela ut gåvor som hygienartiklar och kläder till de hemlösa.

Damian We hade aldrig trott att intresset för att hjälpa skulle bli så stort som det blivit. Men han är samtidigt glad att det blev så.

– Det känns otroligt kul att det är så många som faktiskt bryr sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".