Ulf Sivertsson, tränare, HK Malmö. Foto: Andreas Hillergren/TT
Ulf Sivertsson, tränare HK Malmö. Foto: Andreas Hillergren/TT
Handboll, elitserien

Malmö rådde inte på seriesuveränerna IFK

Robert Månsson, HK Malmö: "Vi är i princip felfria i första halvlek"
2:09 min

Suveräna IFK Kristianstad kunde på måndagskvällen ta säsongens sextonde raka serieseger då man slog HK Malmö med 33-26. IFK leder nu elitserien sex poäng före Guif och Alingsås.

Elitserien handboll herrar
IFK Kristianstad-HK Malmö 33-26 (16-17)
Publik 5 017
Kristianstad Arena

Sin vana trogna var IFK aningen trögstartade i hemmamötet med HK Malmö. Gästerna spelade ett kvickt anfallsspel och övermannade gång på gång IFK-försvaret som stundtals såg ut att ha tagit en tidig julledighet. HK Malmö hade vid ett par tillfällen ledningen med fyra bollar och en kokande arena vädrade högljutt sitt missnöje med såväl domare som ett hemmaspel i baklås.

– Vi spelar metodiskt, drar ner på tempot när vi ska och trycker när vi ska och är i princip felfria i första halvlek och hade kunnat leda med 5-6 bollar om inte Ohrlander hade tagit en del bollar, konstaterar Robert Månsson i HK Malmö.

Kristianstad vände

IFK Kristianstads vändning inleddes i första halvleks sista minut då laget gick från underläge med tre bollar till halvtidsresultatet 16-17.

I andra fortsatte Kristianstad på den inslagna vägen och med ett mer gediget försvarsspel körde man över gästande Malmö och rann iväg till tio bollars överläge innan slutsiffrorna snyggades till av Malmö.

– Det blev en del mål och Ohrlander spikade igen och jag orkade inte men överlag var det skönt att få med sig den här första halvleken som bevisar att vi kan spela så bra som vi gör, säger Robert Månsson.

Tung trupp

IFK tog sin sextonde raka elitserievinst och drar ifrån i tabelltoppen. Man visade i andra halvlek att truppen för tillfället är Sveriges bästa handbollslag och att lagets största fiende är den egna inställningen och lagets förmåga att fokusera.

Ny match mellan lagen i Malmö på lördag den 27 december. Därefter väntar ett drygt månadslångt uppehåll för VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".