Michalis Koutsogiannakis, skådespelare
1 av 2
Michalis Koutsogiannakis, skådespelare. Foto: Saffi Yucel/Sveriges Radio
Michalis Koutsogiannakis, skådespelare
2 av 2
Michalis Koutsogiannakis, skådespelare. Foto: Saffi Yucel/Sveriges Radio
Helsingborg

Han lyckades trots alla hinder

Etablerad skådis trots språkproblem
1:22 min

För julkalenderaktuelle Michalis Koutsogiannakis har vägen till en lyckad skådespelarkarriär inte alltid varit spikrak men han tror att de svårigheter han mött på vägen varit bra för honom.  

Han fick sitt genombrott i TV-serien "Det nya landet" där han spelade en utvisningshotad flykting. Kanske är det så att han lyckats använda sina egna erfarenheter i sitt yrke.

- Det är inte alltid lätt att bo i ett land där man kanske inte är född, och där  det finns saker som man saknar...

Idag har han en fast anställning på Stadsteatern i Helsingborg samtidigt som han dyker upp i olika filmproduktioner, en lyckad man på många sätt. Men han medger att språket ibland varit ett problem.

- Språket är ett hinder om du inte har det som modersmål. Du ska stå där på scenen och förmedla tankar och känslor... Men samtidigt är det en intressant resa som man själv gör när man ska lära sig något på nytt.

Att Michalis Koutsogigannakis numera syns i årets julkalender har gjort att även en yngre publik känner igen honom.

- Bara för ett tag sedan kom det fram några nioåriga killar och frågade om jag var "han" i julkalendern, samtidigt som de inte kunde tro att det var sant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".