Ett nytt sprängdåd inträffade i Rosengård i Malmö på julafton.Foto: Stig-Åke Jönsson / TT
1 av 2
Ett nytt sprängdåd inträffade i Rosengård i Malmö på julafton.Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

15-åring anhållen för Malmöbomb

"Han är misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet"
1:11 min

En ny explosion inträffade i Rosengård i Malmö på julafton. En 15-åring greps senare och anhölls under natten misstänkt för delaktighet i sprängningen.

Larmet om sprängningen kom vid 18.10 vid samma fastighetskontor som tidigare explosioner. Ingen ska ha skadats. Återigen var sprängningen riktad mot ett fastighetsbolags lokaler. En 15-åring greps senare och anhölls misstänkt för inblandningen.

– Där är en ruta som är helt bortblåst. Karmen bara hänger. Delar av den ligger tio till femton meter ut från fönstret, berättade frilansfotografen Karsten Petersen på julaftonskvällen.

15-åringen som anhållits är misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet. Polisen har hållit förhör med 15-åringen men vill inte säga något om vad han sagt eller hur han ställer sig till anklagelserna.

Sprängningen på julafton var den fjärde i området på kort tid. Under helgen inträffade två explosioner vid bolagets lokaler. Det inträffade även ett sprängdåd mot en bil som stod parkerad några hundra meter bort från fastighetsbolaget.

En av polisens teorier är att det kan röra sig om en tvist mellan vissa hyresgäster och fastighetsägaren.

– Vi kan inte låsa oss. Men vi tror att det är några enskilda individer som är missnöjda med någon samhällsinstans och då ger de tillbaka på detta sättet, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford på julaftonskvällen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".