Eslöv

Brand i moské i natt - misstänks anlagd

Inre befäl: "Ingen naturlig förklaring till branden"
1:44 min

En moské i en källarlokal i Eslöv utsattes i natt för en misstänkt anlagd brand. Larmet kom in till Räddningstjänsten strax efter tre, och branden kunde snabbt släckas.

Moskén har flera gånger under hösten utsatts för skadegörelse, men polisen vill i nuläget inte svara på om man misstänker ett samband. Inte heller säga hur det har börjat brinna i källarlokalen.

– När vi kom fram till platsen så brinner det både utanför och innanför ett fönster till den här källarlokalen. Branden är av begränsad omfattning och berör delar av det här utrymmet, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.  

Så branden släcktes snabbt?

– Ja, vi fick ganska snabbt kontroll över branden så det är förhållandevis lite skador på fastigheten.  Lokalen är placerad i källarplanet i ett flerfamiljshus och det har inte varit någon risk för boende i fastigheten.

Vad finns det för förklaring till branden?

– Det är en krossad fönsterruta och det har brunnit både innanför och utanför, det finns ingen naturlig förklaring till att en brand skulle kunna uppstå.

Så den skulle kunna vara anlagd?

– Det går inte att utesluta.

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som misstänkt mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".