Moské i Eslöv.
Avspärrningar vid moskén i Eslöv. Foto: Samir Muric.
Eslöv

Lugn manifestation mot moskébrand

På tisdagskvällen hölls en manifestation för trygghet i Eslöv med anledning av branden i en källarmoské natten till måndag. Polisen uppger att kvällen varit städad.

Det var en stillastående manifestation på Eslövs Stora Torg där det tändes ljus, hölls tal och fanns musik.

På tisdagskvällen hölls en manifestation för trygghet i Eslöv med anledning av branden i en källarmoské natten till måndag. Det var en stillastående manifestation på Eslövs Stora Torg där det tändes ljus, hölls tal och fanns musik.

– Det är en positiv stämning och det blir nog inte bättre än så här, det är en icke-våldsmanifestation så det sköter de bra, säger Ringsjöbyggdens närpolischef Patrik Isaksson.

Knappt 200 personer dök upp för att höra tal från bland annat Samir Muric, som är imam i Eslövs islamiska kulturförening, en präst från Svenska kyrkan och Rebecka Barjosef som är initiativtagare till manifestationen.

– Samhället behöver människor som tar ställning för att alla människor ska ha rätt att känna trygghet, det är det vi alla här har gjort i dag, säger Rebecka Barjosef som är nöjd med kvällens insats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".