Rögles Emil Molin i en tät situation i matchen mot Oskarshamn. Foto: Andreas Hillergren.
Rögles Emil Molin i en tät situation i matchen mot Oskarshamn. Foto: Andreas Hillergren.
Ishockey, allsvenskan

Röglevinst 4-1 mot IK Oskarshamn

Jesper Jensen, RBK. "Vi bjöd väl in dom lite grann"
3:38 min

Rögle kunde på lördagskvällen fortsätta sitt stabila poängplockande i hockeyallsvenskan genom hemmaseger mot IK Oskarshamn, 4-1. Rögles förstakedja visade vägen och nye André Deveaux gjorde åter mål.

Rögle BK - IK Oskarshamn
(2-0; 0-1;2-0)
Publik 3128
Ängelholms ishall

Matchen inleddes exakt så som den hockeyallsvenska tabellen på förhand kunde förutspå. Ett Rögle som satte högsta fart och genast etablerade ett kompakt tryck mot IK Oskarshamn och unge burväktaren Erik Källgren, 18 år. Det tog också bara 2.30 innan hemmalaget tog ledningen genom Christopher Liljewall på passning av Jesper Jensen.

Gott spelhumör

Rögles förstaformation var för övrigt på ett sagolikt spelhumör i inledningen och stod för många godbitar i offensiv riktning. I slutfasen kunde Rögle öka på till 2-0 i spel fem mot fyra då Oskarshamns Luca Caputi åkt ut för en slashing på Röglemålvakten Lars Volden. Ludvig Rensfeldt kunde sittande på isen överlista Källgren i bortamålet då pucken letade sig förbi en mindre skog av skridskor, klubbor och annat diverse hockeyrelaterat material.

Sämre spel i andra

I den andra perioden sjönk spelkvaliteten då Oskarshamn gjorde det trångt i mittzon och på ett bättre sätt avstyrde Rögles uppspel. Det saknades inte chanser och i numerärt överläge kunde Oskarshamn reducera genom Evan McGrath efter 4.47. IKO hade sen ett stolpskott mot Volden och Rögle en två mot ett-situation där Källgren gjorde en formidabel parad på ett snabbt avslut av Peter LeBlanc. 2-1 stod sig perioden ut.

Mer kamp än skönspel

Inledningsvis fortsatte den sista perioden som den förra, trångt i mittzon, mer kamp än skönspel och båda lagen hade svårt att skapa något riktigt tryck. Gästernas Evan McGrath åkte ut för en tripping på Rögles Viktor Lindgren efter 3.51. Det tog Rögle 36 sekunder att utnyttja fördelen då backen Mike Vernace satte 3-1 och gjorde sitt första mål i Rögletröjan. Oskarshamn hade en del ströchanser men hemmalaget hade god kontroll på skeendet i resten av preioden. Efter 14.42 gjorde André Deveaux sitt tredje mål på fyra matcher för Rögle och ridån ner för IK Oskarshamn. 4-1 blev den defintiva spiken i kistan för smålänningarna.

IKO blev uddlöst

I Oskarshamn visade fjärdekedjan med Anders Poulsen, Manuel Ågren och Mikael Lidhammar stundtals god förmåga men sammantaget var laget för uddlöst trots ett antal skapade möjligheter i Röglezonen. Plus till den busslast Oskarshamnssupportrar som ägnade lördagen att stötta sitt lag i Ängelholm trots att deras favoriter låg under i 57,5 minut av sammanlagt 60.

Rögle hakar på tättrion i hockeyallsvenskan medan läget fortfarande är prekärt för IK Oskarshamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".