Avspärrningar vid Masttorget i Västra hamnen i Malmö
1 av 2
Avspärrningar vid Masttorget i Västra hamnen i Malmö. Foto: Edina Hrustic / Sveriges Radio
Polis och räddningstjänst vid Kronofogdens lokaler i Västra hamnen.
2 av 2
Polis och räddningstjänst vid Kronofogdens lokaler i Västra hamnen. Foto: Edina Hrustic / Sveriges Radio
Malmö

Kuvert med vitt pulver hos Kronofogden

Polisen: "Det är oklart ännu om det finns en hotbild"
1:40 min

Kronofogdens lokaler på Masttorget i Västra hamnen i Malmö har delvis utrymts och spärrats av efter att anställda hittat vitt pulver i ett brev.

Brevet ska först ha mottagits i en annan av Kronofogdens lokaler, på Hjalmar Gullbergsgatan, och sen färdats vidare. Den lokalen har nu också spärrats av.

– Det vi gör nu är att försöka identifiera vad det är i det här kuvertet, och se om det finns en hotbild, säger Kim Hild, kommunikatör hos Skånepolisen.

Larmet kom in till polisen vid 10:30 och just nu är det poliser med specialkompetens på plats för att undersöka brevet och ta hand om den person som upptäckte innehållet.

– All annan personal har evakuerats, säger polisinformatör Kim Hild.

Minst fem personer anställda på myndigheten har kommit i kontakt det vita pulvret och ska saneras tillsammans med fyra poliser. Kuvertet är fortfarande kvar i de avspärrade och utrymda lokalerna vid Masttorget i Västra hamnen.

Polisen arbetar just nu med att säkra pulvret och har förberett för att kunna transportera bort det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".