Köpenhamn

Fängelse för att ha sålt hasch till Christiania

I Köpenhamn dömdes i dag sju män till fängelse för att ha sålt hasch på området Christiania. Domarna följer efter en av polisens största aktioner mot haschförsäljningen i Christiania i mars förra året.

Det är hårda straff som utdelas av Köpenhamns tingsrätt i dag, rapporterar dansk radio. De sju männen som sålt hasch på området Christiania döms till mellan två och ett halvt och sju års fängelse. Totalt ska de enligt rätten sålt och förvarat hasch på 1,7 ton.

Men dagens domar är bara de första efter flera särskilda insatser mot den kända narkotikahandeln i fristaden Christiania i den danska huvudstaden.

Det största tillslaget, sedan området bildades 1971, skedde i mars förra året. Då greps 80 personer.

Sammanlagt under förra året har närmare 130 personer i stadsdelen gripits i samband med narkotikatillslag.

Mannen som i dag dömdes till det hårdaste straffet på sju års fängelse ska ha spelat en central roll i narkotikaverksamheten, men mannens advokat menar att bevisen varit undermåliga och meddelar dansk radio under eftermiddagen att mannen tänker överklaga domen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".