Leif Nilsson från Löderup tävlar om att bli bästa bonden i TV4. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Leif Nilsson. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Ystad

Leif från Löderup kan bli bäste bonden

Följ med till tävlande bondens gård
2:59 min

Leif Nilsson, bonde i Löderup, är en av 12 bönder från hela Sverige som ska göra upp om titeln Sveriges bästa bonde i en serie program i TV4.

– Det var väldigt kul att vara med, det var helt annat än min vanliga vardag, säger han.

Leif Nilsson är grönsaks- och växtodlare och lammproducent i Löderup i Ystads kommun och under två veckor i augusti var han i väg och deltog i tävlingen, som visas i serie program med start den 2 februari med Gunde Svan som programledare.

– Jag var ende skånske bonden, sen var vi spridda från hela landet och det var jätteskoj att träffa många andra - både kollegor och konkurrenter, säger han.

När du åkte dit, vad tänkte du att du hade för styrkor?

- Det är väl bredden, jag har ju hållit på och vara bonde ett tag, jag var inte äldsta deltagaren men jag var en av de äldre, så de snabba benen som man hade för 25 år sen de är kanske inte lika snabba, men jag tar kanske lite färre steg till varje grej för jag vet vart de ska gå, så det fick väl vara en styrka. säger Leif Nilsson, som inte vill avslöja i förväg hur det gick för honom i de olika tävlingsmomenten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".