AP Photo/Francois Mori
Polisbevakning efter att personer hålls gisslan i en butik i Paris. Foto: AP Photo/Francois Mori
ATTACKEN MOT CHARLIE HEBDO

Oroligt Paris efter attacker

Parisbo: "Livet går vidare trots oro"
3:42 min

Efter attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo så trappas nu våldet upp i Paris. Flera gisslansdraman pågår idag bland annat ett vid en judisk butik, där enligt BBC två personer ska två personer ha dödats. Charlotte von Poehl är konstnär från Malmö som bott i Paris en längre tid är just nu relativt nära den judiska butiken.

– Hela staden är avspärrad och jag är ganska nära den judiska butiken. Det är ganska lugnt där jag är, livet fortsätter ju på ett sätt ändå. Alla är väldigt engagerade mot våldet. Det kommer att vara en stor marsch mot våldet på söndag också som jag tror många kommer delta i. Det finns en slags kamp mot våldet och folk är väldigt engagerade om man ska säga något positivt, säger Charlotte von Poehl.

Är Paris en isolerad stad?

– Det är klart att det känns att det finns en oro i staden men jag tycker inte att det är så mycket oroligheter på gatan.

Hur är det för barnen?

– Skolor är öppna men man får inte göra skolutflykter och skolorna är låsta. Det en stor koll på vilka som går ut och in i skolorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".