Tetra Pak exteriör, väntande folk
Foto:Tobias Wallin/Sveriges Radio
Lund

70 jobb bort på Tetra Pak i Lund

Tetra Pak inledde idag förhandlingar om en omstrukturering av sin forsknings- och utvecklingsverksamhet (FoU) i Lund och Modena i Italien.

Omstruktureringen kommer att beröra 70 tjänster i Lund och 15 tjänster i italienska Modena. Företaget ska tillsammans med de lokala fackföreningarna försöka hitta frivilliga lösningar så som förtida pensionering och frivillighetspaket. Man kommer också att titta på omplaceringsmöjligheter till andra lediga tjänster inom bolaget.

Totalt arbetar 3 500 personer vid Tetra Pak i Lund, varav 1 300 är sysselsatta inom forsknings- och utvecklingsverksamheten. Ledningen slår fast att Lund är och förblir Tetra Paks hjärta för utvecklingsverksamheten tillsammans med anläggningen i Modena.

Den sista februari stänger företaget sin förpackningsfabrik i Lund, vilket berör 250 personer. Lundafabrikens produktion kommer att flytta till andra fabriker i Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".