Agnieszka Radwanska (t.v.) och Johanna Larsson kan komma att mötas i Australian Opens andra omgång. Foton: TT.
Agnieszka Radwanska (t.v.) och Johanna Larsson kan komma att mötas i Australian Opens andra omgång. Foton: TT.
Tennis

Tuff lottning för Johanna Larsson

Det blir svårt för Helsingborgs och Sveriges tennishopp Johanna Larsson att ta sig förbi den andra omgången av Australian Open. Där väntar troligen världssexan Agnieszka Radwanska från Polen.

På fredagen lottades Austalian Open, årets första Grand Slam-turnering i tennis. För 26-åriga svenskhoppet Johanna Larsson (rankad 73) väntar ryskan Alla Kudryavtseva (rankad 82) i den första omgången. En bra lottning så långt.

Larsson har nämligen 4-0 i inbördes möten med den 27-åriga ryskan. Svenskan har därmed en bra chans att för första gången i karriären ta sig förbi första omgången i Melbourne.

Vid seger väntar dock, i den andra omgången, troligen den polska världssexan Agnieszka Radwanska. Larsson har bara mött Radwanska vid ett tillfälle tidigare. I Fed Cup förra året vann polskan med klara 2-0 i set (6-4, 6-1). Radwanska nådde dessutom semifinal i Australian Open förra året och verkar trivas i Melbourne.

Radwanska ställs i sin första match mot 43-rankade japanskan Kurumi Nara.

Ingen svensk är direktkvalificerad till herrsingeln, men 18-årige Elias Ymer är bara en kvalseger ifrån att nå huvudturneringen. Ymer vann nattens andra kvalomgång på ett övertygande sätt. Tjecken Jan Mertl besegrades med 2-0 i set (6-3, 6-4).

I kvalfinalen ställs 212-rankade Ymer mot sydkoreanen Hong Chung, som är rankad 755. Ett bra läge för Ymer att nå sin första Grand Slam-turnering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".