Rådhuset i Helsingborg. Foto: Ole Jais/Helsingborgs stad
Rådhuset i Helsingborg. Foto: Ole Jais/Helsingborgs stad
Helsingborg

Dags byta väg ut ur Helsingborg

Hör projektledaren om avstängningen
2:47 min

Den norra utfarten längs havet i Helsingborg stängs av från och med idag och kommer att vara avstängd ända fram till början av juni. Strandpromenaden ska byggas om mellan Pålsjöbadet och Vikingstrandsbadet, och dessutom passar kommunen på att byta vatten- och avloppsrör där.

– Istället för Drottninggatan får de som ska köra använda väg 111, berättar projektledaren Martin Forsberg. Det är ju den stora infarten till Helsingborg norrifrån och den väg som vi vill att folk ska använda. Men de första dagarna blir det säkert köer.

Den stora ombyggnaden som startar nu är den sista delen i den tio år långa upprustningen av Strandpromenaden. Och avstängningen kommer alltså att vara till månadsskiftet maj-juni.

– Det kan låta som lång tid, men tidsschemat är faktiskt väldigt pressat, framhåller Martin Forsberg.

Och det man gör är att göra cykelvägen och trottoaren bredare, medan bilvägen blir smalare. Allt för att ge Helsingborgarna ett trevligare promenadstråk.

– Bland annat ska de tråkiga utsiktsplatserna rustas upp. Till sommaren kommer där att finnas trädäck, bänkar och solstolar.

Läs kommunens pressmeddelande här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".