Mink i bur
Mink på en farm. Foto: Patric Söderström/TT
Sjöbo

Vill stoppa minkfarm i Sjöbo

Initiativtagare: "Det finns annat material"
3:12 min

Flera är emot byggandet av en minkfarm utanför Sjöbo. Oliver Wallertoft har tillsammans med Frida Lindén startat en facebooksida som nu har fått in över 22 000 namnunderskrifter.

– Vi som har startat sidan tycker att detta är en oetisk verksamhet att föda upp djur för att ha det som kläder när det finns andra material som inte betyder lidande för djur, säger Oliver Wallertoft som är en av initiativtagarna.

Över 22 000 personer har skrivit på den här listan på kort tid, även många från andra länder, hur kommer det sig?

– Vi startade först facebooksidan och i anknytning till det började vi sätta upp en annan namninsamling på en annan sida och då la folk från utlandet till sina namn och och läsa på facebooksidan också.

Vad är målet med den här protesten?

– Vi vill ju stoppa den här minkfarmen innan den är byggd.

Har inte Sverige bra djurskydd?

– Svenskarna säger att vi har en väldigt bra djurskyddslag men enligt en sammanställning av femtio länders djurskydd som visar på att Sverige inte har den bästa djurskyddslagen om man jämför med dessa länder. En av punkterna som tas upp är att vi fortfarande har minkfarmer i landet.

Vad ska ni göra med namnunderskrifterna?

– Ändamålet är att skicka den till minkfarmarna, kommunen och länsstyrelsen för att visa att vi inte vill ha minkfarm i Sjöbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".