HIF-fans under match på Olympia. Foto: Björn Lindgren/TT
HIF-fans under match på Olympia. Foto: Björn Lindgren/TT
Helsingborg

Engelsman blir HIF:s nya klubbdirektör

Rekryteringen av klubbdirektör för HIF är nu klar och den 1:a mars tillräder den 59-årige britten David Brodetsky tjänsten.

Enligt ett pressmeddelande har det varit ett stort antal sökande kandidater och styrelsen har i samförstånd med klubbledningen bestämt sig för David Brodetsky. 
 
– I David får vi en person med gedigen utbildning avseende ekonomi, organisation och ledarskap. Han har lång erfarenhet av att arbeta med försäljning, kostnadseffektivisering och organisationsutveckling, såväl i nationella som internationella sammanhang, säger Claes Ohlsson, ordförande Helsingborgs IF.

David är 59 år och är född i Chester, England. Han är Leeds-supporter sedan barndomen men har under sin tid i Sverige blivit HIF-supporter. Han är sedan tidigare väl etablerad i Helsingborg och nordvästra Skåne och har ett brett regionalt kontaktnät från tiden som VD för Lindab AB.
 – Jag har en stor passion för ledarskap och fotboll. Rollen som klubbdirektör för HIF ger mig möjligheten att förena båda två, vilket gör att jag verkligen ser fram emot uppgiften, säger David Brodetsky.

Brodetsky har ett stort engagemang och intresse för fotboll vilket bl.a. gjort att han under sin tid i Sverige både var en flitig besökare på Olympia samt valde att engagera sig i HIF:s marknadskommitté. Vidare har han en social framtoning och är en aktiv person som vill hjälpa till, därför har David under sin period i Mexiko, där han bott sedan 2013, valt att engagera sig som engelskalärare i en mexikansk grundskola.
– Med tanke på hans internationella karriär och erfarenhet från näringslivet tycker jag att det är spännande och ser jag fram emot att få samarbeta med David, säger Henrik Larsson, manager Helsingborgs IF.

Redan i höstas meddelade Joel att han inte tänkte söka tjänsten. Det är ett beslut som vi inom styrelsen har största respekt för, avslutar Claes Ohlsson, ordförande HIF. Joel Sandborg fortsätter som tillförordnad klubbdirektör fram till den 1 mars.
– Det känns skönt att ytterligare en pusselbit läggs på plats och att en långsiktig lösning är klar. Jag välkomnar David in i HIF-familjen, säger Joel Sandborg, tillförordnad klubbdirektör Helsingborgs IF.
 
– Jag vill rikta ett stort tack till Joel Sandborg som gjort ett fantastiskt jobb för klubben som tf klubbdirektör. Det är inte den lättaste uppgiften att på stående fot ta vid som klubbdirektör för HIF, men Joel har utfört uppdraget med stort hjärta och har engagerat medverkat till den förändring som klubben genomgår. För detta har han förtjänat klubbens stora tacksamhet, säger Claes Ohlsson, ordf. Helsingborgs IF.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".