Stefan Bengtsson, rektor vid Malmö högskola, blivande rektor och vd för Chalmers tekniska högskola. Foto: Malmö högskola.
Foto: Malmö högskola.
Malmö/Göteborg

Lämnar Malmö för Chalmers

Därför ville han ha jobbet
3:06 min

Nu är det klart att Stefan Bengtsson, rektor för Malmö högskola, går vidare till en tjänst som rektor och vd för Chalmers tekniska högskola.

Stefan Bengtsson tillträder sin tjänst den 1 augusti i år.

Stefan Bengtsson har varit rektor för Malmö högskola sedan 2011. Han säger att han sökte jobbet på Chalmers för att han har en akademisk bakgrund där och många uppmanade honom att söka.

– Det ska bli fantastiskt spännande att leda ett av Sveriges absolut bästa universitet, säger Stefan Bengtsson.

Vad blir de största utmaningarna på ditt nya jobb?

– Det handlar om att hela tiden förbättra verksamheten, kunna tävla i kvalitet på en internationell arena, att kunna förnya och utveckla utbildningarna så att arbetsmarknaden vill ha ingenjörerna när de kommer ut, och att man motsvarar studenternas förväntningar, säger han.

– Här finns många utmaningar i att med begränsade resurser, som det alltid handlar om, försöka utveckla kvaliteten.

Hur känns det att lämna Malmö bakom sig?

– Det är lite blandat. Malmö är en väldigt intressant stad och Malmö högskola ett jättespännande ungt lärosäte. Så jag går inte ifrån något, jag går till något, säger Stefan Bengtsson, blivande rektor på Chalmers tekniska högskola.

Läs pressmeddelandet på Chalmers hemsida

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".