MALMÖ 20150105 Kim Andersson med bollen i handbollslandskampen mellan Sverige och Danmark på måndagen i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT
Foto: Andreas Hillergren / TT
Handboll

Skadad axel kan stoppa Kim

Per Kahl om skadan: "Finns anledning att vara orolig"
3:32 min

Nyckelspelaren kan missa resten av VM på grund av en axelskada.

Kim Andersson har haft en ömmande axel under hela VM. Mot Algeriet blev skadan värre efter att han fått ett slag på sin arm.

Mitt i den andra halvleken tvingades han att sätta sig på bänken på grund av sina axelproblem och han fick följa den svenska upphämtningen från sidan.

– Han såg väldigt deprimerad ut när han satt på den svenska bänken, säger Radiosportens reporter Per Kahl och fortsätter.

– Det finns nog kanske anledning att vara orolig och befara det värsta. För det skulle vara ett tungt slag för det här svenska landslaget om han inte kan fortsätta spela.

Kim Andersson var heller inte särskilt positiv när han mötte media efter matchen.

– Jag ska in och kolla med läkarna nu så vi får se vad de säger, men det känns inte bra just nu, säger Andersson till SportExpressen.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".