Linnéskolans gård i Limhamn där 17-åringen dödades. Foto: Rafaela Stålbalk/Sveriges Radio
Linnéskolans gård. Foto: Rafaela Stålbalk/Sveriges Radio
Malmö

Rättegång mot mordmisstänkt 17-åring avslutas idag

I dag avslutas rättegången i Malmö tingsrätt om mordet på en 17-årig pojke på Linnéskolans skolgård i Malmö i augusti förra året. En nu 17-årig pojke är åtalad för mordet och en 20-årig man för grov misshandel.

Under sin plädering i eftermiddag yrkade åklagaren Magnus Pettersson att 17-åringen ska fällas för mord och dömas till åtta års fängelse, för 20-åringen yrkade han på ett fängelsestraff på två och ett halvt år. 17-åringen hävdar att han handlade i nödvärn och 20-åringen förnekar brott.

I målet förs även bevistalan mot en 14-årig pojke som misstänks för mord, vilket är mycket ovanligt. Även 14-åringen nekar till brott. Om rätten kommer fram till att han är skyldig, kommer han inte att dömas till något straff eftersom han inte är straffmyndig.

Bevistalan förs för att socialtjänsten ska kunna avgöra vilken vård pojken ska få. Han är för närvarande tvångsomhändertagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".