Kommunhuset i Perstorp
Foto:Jennie Wahlgren/Sveriges Radio
Perstorp

Attacken upprör Perstorpsborna

Invånare: Jag tycker det är hemskt när folk inte får vara ifred
1:30 min

Polisen hade måndag eftermiddag fortfarande inga gripna för den attack mot sju EU-migranter som inträffade i Perstorp i helgen. Och många av invånarna där är både tagna och upprörda över den misshandel och skadegörelse som personerna utsattes för när de låg och sov.

Daniella Skogh har bott i Perstorp sedan hon var liten och blev väldigt upprörd när hon hörde vad som hänt.

– Jag tycker rent ut sagt att det är för jävligt att världen är så som den är idag, att man inte kan låta människor vara.

Ingegerd Johansson promenerar över vägen i centrala Perstorp, även hon är invånare på orten.

– Jag tycker det är hemskt när folk inte får vara ifred, jag tycker det är förfärligt.

Flera av invånarna som befinner sig runt torget i Perstorp har hört talats om helgens händelse där EU-migranter från Rumänien blev attackerade av flera personer och utsatta för både misshandel och skadegörelse när de låg och sov i en skåpbil.

Kommunen hjälpte de drabbade personerna med boende under en natt. Igår fördes en diskussion om andra insatser från kommunens sida men det kommer man inte ge i nuläget, enligt socialnämndens ordförande Lars Svensson (S).

– De har ju fått beskedet av oss att vi ställer upp under en natt till att börja med, så de kunde fixa sin bil och det tror jag är gjort. Just nu tänker vi inte göra mer förrän om det börjar bli kallt, riktigt kallt så kommer vi agera igen på något vis.

Om de hade hört av sig, hade ni agerat på något att sätt då?

– Det vet jag inte. Det är något som socialtjänsten tar hand om då. För det är så att de ligger inte direkt under socialtjänstlagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".