Skåne

Rekordökning för onlineupplysning

Monica Larsson: Det är en fantastisk ökning
1:18 min

Förra året var det rekordmånga som besökte den skånska sjukvårdsupplysningens hemsida 1177.se. Man var uppe i 8,3 miljoner besök - ungefär 8 besök per skåning.

- Vi är jättenöjda med den siffran, säger Monica Larsson som är enhetschef för vårdkommunikation i Region Skåne. Hon tror att ökningen dels beror på att fler känner till tjänsten, men tolkar det också som att många är nöjda med vad de hittar eftersom de kommer tillbaka.

2013 var det 5 miljoner besök på skånska 1177. 2014 var det 8,3 miljoner, så det är en rejäl ökning. På 1177.se kan man hitta fakta om sjukdomar, kontakter till olika vårdinrättningar och också jämförelsetal mellan vårdcentraler och annan information. Webbsidan hänger ihop med telefonupplysningen, som också ökade antalet samtal något mellan 2013 och 2014, men inte alls i samma omfattning som webbsidan.

- Vi håller på att bygga ut e-tjänsterna på sidan, säger Monica Larsson. Man kan kontakta läkare, kolla recept och se sin journal, och vi jobbar på att man ska kunna boka tid också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".