Pågatåg påväg in på spår 3, Malmö C. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Skåne

Tågvärd misshandlad på Pågatåg

En tågvärd på ett Pågatåg blev på tisdagskvällen misshandlad av passagerare efter att värden försökt avvisa dem från tåget. Det tvingades på grund av händelsen stanna i Påarp. En person greps misstänkt för våld mot tjänsteman.

Tåget var på väg från Helsingborg till Hässleholm när tågvärden försökte avvisa fler än en passagerare från tåget. Det ska då ha uppstått bråk, enligt Maya Forstenius, presstalesperson på polisens länskommunkationscentral.

Tågvärden ska ha mottagit flera slag från flera personer. Polis har då tillkallats och stannat tåget vid Påarp. Det ska ha skett vid 21:30-tiden.

– Enligt de uppgifter jag har är tågvärden inte allvarligt skadad, säger Mats Ohlson, Skånetrafikens jourhavande verksamhetschef.

Tåget fortsatte inte vidare till Hässleholm. Tåg 1875 från Hässleholm tillbaka till Helsingborg går inte heller, utan ersätts med bussar.

– Det är fullständigt oacceptabelt att det här händer, säger Mats Ohlson vid Skånetrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".