Peter Johansson
Radiohandlaren Peter Johansson drabbades av flera inbrott och stora skador förra året. Foto: Patrik Hekkala / Sveriges Radio
Helsingborg

Efter mötet med polisen: "Känns uppgivet"

Hör butiksdelägaren berätta om mötet med polisen
3:00 min

På onsdagen hade Radiocity Audio i Helsinborg ett möte med polisen efter att ägarna hade skrivit ett öppet och uppmärksammat brev till polisen och politikerna i staden.

Läs ett utdrag ur det öppna brevet här.

I brevet riktas hård kritik mot att polisen inte gör tillräckligt för att förhindra brott fastän butiken blivit utsatt för flera inbrott och en sprängning. Trots mötet med polisen var delägaren Peter Johansson uppgiven.

– Det framkom att det är fler personer än vad vi trott som håller på med den här skadegörelsen och brottsligheten. Polisen gör ju sitt arbete så gott som de kan. Men det räcker tyvärr inte för oss.

Hur känns det efter dagens möte?

– Lite uppgivet. Vi vill ju inte att brottsligheten ska segra över vår verksamhet. Det känns inte som att polisen kommer kunna förhindra att det sker på nytt. Och när det gäller att förebygga brott, så berättade polisen att de inte kan sätta in mer resurser. Det var precis det vi inte vill höra, säger Peter Johansson.

Polisen och Helsingborgs stad ska nu ha ett möte för att diskutera de olika brotten som Radiocity Audio i Helsingborg utsatts för. Under mötet ska de bland annat titta på vad som behöver göras för att minska antalet brott i staden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".