Nils Holmqvist. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Nils Holmqvist. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Meteorologen som får Tv-tittarna att smälta

Meteorolog: ”Kul att bli igenkänd ibland”
6:31 min

Nils Holmqvist har nu jobbat på SVT i ett och ett halvt år. Innan dess var han på SMHI och presenterade prognoserna här i P4 Malmöhus. Och många känner igen honom.

 ”Meteorologen får Tv-tittarna att smälta. Åtminstone är det många som hoppas att SVT:s meteorolog Nils Holmqvist ska kliva ut ur rutan. 28-åringen sprider högtryck bland tv-tittarna. Glöm växlande molnighet och svaga vindar. Nu är det ångande heta värmeböljor och våldsamma känslostormar i prognoserna. Åtminstone när Nils Holmqvist presenterar vädret i SVT.” – Aftonbladet 9 december.

Idag kallas han Snygg-Nils i sociala medier. "Vädret på SVT är just nu mitt favoritprogram", skriver en person vid en bild på Nils på Instagram.

– Det är kul att bli igenkänd ibland, säger Nils Holmqvist.

Hur gick det till när du blev meteorolog i TV?

– Jag testade TV och tyckte att det var ännu roligare att peka på kartor när man är i bild. Och det är kul att jobba med så många olika yrkesgrupper. Det är kul att jobba med journalister när det händer saker, säger Nils Holmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".