Torkild Strandberg, folkpartist och kommunstyrelsens ordförande i Landskrona. Foto: Lasse Olsson/Sveriges Radio
Torkild Strandberg (FP) gillar förslaget. Foto: Lasse Olsson/Sveriges Radio
Landskrona

Folkpartiledarens integrationsförslag väcker debatt

(S): "Anpassar sig till Sverigedemokraterna"
7:25 min

Torkild Strandberg (FP), som är kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, tycker att FP-ledaren Jan Björklunds förslag på hur integrationen ska bli bättre är bra. Ett förslag gällde tillfälliga uppehållstillstånd.

De tillfälliga uppehållstillstånden ska kunna bli permanenta först när personen i fråga har ett jobb. Och jobb ska även vara ett krav för att anhöriga ska kunna återförenas i Sverige. Och det gamla förslaget om språkkrav återkom.

– Flyktingmottagandet befinner sig på rekordnivå idag, och då måste man vara öppen och kreativ för att kunna hantera det, och påskynda integrationen, genom krav på jobb och språk, säger Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

– Det är gamla förslag som dammas av på nytt. Nu anpassar man sig till Sverigedemokraterna. Istället skulle vi ha en offensiv jobbpolitik. Förutsättningar till jobb måste finnas, säger Jonas Esbjörnsson (S), socialdemokratiskt kommunalråd i Landskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".