Hockeyallsvenskan

Rögleseger satt långt inne

Spelare: "We came out flying"
1:48 min

I 50 minuter såg Rögles seger mot Karlskoga bergsäker ut. Två snabba mål till gästerna i mitten av tredje perioden innebar dock 5-4 och endast uddamålsledning för Rögle. Men trots massiv press av värmlänningarna höll Rögle undan och kunde vinna med 6-4. Därmed är laget fortfarande med i allsvenskans toppstrid.

Rögle BK - BIK Karlskoga 6-4
(2-0; 2-2; 2-2)
Publik 2845
Ängelholms ishall

I en match där båda lagen insåg vikten av en vinst var det Rögle som till stora delar kom att dominera matchbilden. Kanadensaren André Deveaux slog an tonen redan efter 1.12 genom 1-0. RBK dominerade perioden trots flera numerära underlägen. Taylor Matson inledde sin poängfest genom att göra 2-0 för Rögle kort före första periodpausen.
Karlskogas 1-2-reducering genom Marcus Nilsson  i inledningen av andra perioden skakade inte Rögle utan Taylor Matson och Jack Connolly kunde genom varsitt mål föra laget till en 4-1-ledning. Karlskoga gav dock inte upp utan reducerade till 2-4 genom Viktor Langs första mål för säsongen innan den andra pausvilan.
När Röglebacken Calle Rosén bombade in 5-2 i powerplay efter 2.55 av den tredje akten trodde de flesta att hemmasegern var klar. Men icke. När Linus Fröberg skyfflade in 3-5 efter 12:17 spreds en oro i hemmagänget. 13:10 kunde Daniel Wessner göra 4-5 och matchen var i högsta grad åter oviss, levande och en riktig nagelbitare. Karlskoga pressade på styrka av målen, tog ut duktige keepern Joel Gistedt och hade bud på kvitteringspucken. Den sista spelminuten kom dock pressen av sig, Rögle lyckades tråckla ut pucken i mittzon där Jakob Lilja fick tag på den och pricksköt säkert 6-4 i tom kasse med mindre än sekunden kvar av matchen.
Forwarden Taylor Matson gjorde 2+3 i matchen, 34 poäng totalt nu, och han var såklart nöjd med segern.
- I första perioden flög vi fram och mitt samarbete med André (Deveaux) funkar riktigt bra. Vårt powerplay funkar fint, pucken studsar med mig, men det viktiga var att vi tog tre poäng.
Februari kommer bli en intensiv månad och varje match är väldigt kul så här dags i serien.
På tisdag den 3 februari möter Rögle AIK på bortais. Följ den matchen plus hela den allsvenska omgången i programmet Allsvenskt HockeyExtra med start klockan 19:00.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".