Polisens tekniker undersöker platsen där en man skottskadades i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT.
Malmö

Polisen söker bil efter Mobiliamord

Jimmy Modin på polisen berättar om bilen som polisen söker
1:03 min

Polisen bekräftar nu att den man i 30-årsåldern som i går sköts till döds vid köpcentrumet Mobilia i Malmö var välkänd i Malmös undre värld. Man går nu också ut med uppgifter om att gärningsmännen troligen försvann från platsen i en BMW.

– Det finns samstämmiga uppgifter om en mörk BMW av nyare årsmodell, som har setts lämna den här platsen strax efter mordet i väldigt hög hastighet på Per Albin Hanssons väg i riktning mot Lindeborg. Där är vi väldigt intresserade att få in fler vittnesuppgifter kring den bilen, säger Jimmy Modin, informatör på polisen.

Finns det även bilder från övervakningskameror?

– Det är en del i utredningen som vi håller på att gå igenom just nu. Eftersom det är ett köpcentrum, så finns det mycket övervakningskameror, men huruvida det är något av intresse för oss på dem, det återstår att se.

Stämmer det att det var en maffialedare som sköts?

– Han är känd av oss sedan tidigare och även välkänd i Malmös undre värld, men några närmare detaljer kring det är inget som vi kommenterar, säger Jimmy Modin.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".