Gamla Malmö stadion. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio
Gamla Malmö stadion. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio
Malmö

Malmö Stadion rivs och på området blir det bostäder

Katrin Stjernfeldt Jammeh: "Det är mycket känslor"
3:49 min

Gamla Stadion i Malmö rivs, och på sikt kan 50 000 kvadratmeter användas till nya verksamheter. Istället kommer det att byggas nya bostäder och en utbyggd skola med idrottsprofil.

Det meddelade socialdemokraten Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), som är kommunstyrelsens orförande, vid en presskonferens idag.

– Vi har en ambition från kommunledningen att detta ska vara Europas största stadsidrottsområde. Rivningen frigör ett område på 50 000 kvardratmeter som kan användas till aktiviteter och bostäder, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Ambitionen är att ha stadion kvar så längen det går. Det är inte aktuellt med rivning innan det finns nya möjligheter för friidrotten att träna, och en fullständig plan finns för hela området, säger hon.

– Det kan dröja ett par år till.

Vad har du för minne från stadion?

– De som sett historiska matcher har mycket minnen. Jag var här som barn och här finns mycket känslor kopplade till stadion. Men jag hoppas detta kan fortsätta  och har precis som mycket känslor kring stadion.

Det råder samsyn över partigränserna i frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".