Sydsvenskan.
Foto: Susanne Fatah / Sveriges Radio
Skåne

Sydsvenskan lägger ner kulturdelen

Sydsvenska lägger ner kulturdelen som egen rygg när de nu gör om sin papperstidning, skriver medievarlden.se. Från att ha bestått av tre delar, eller ryggar, kommer tidningen nu endast ge ut två.

– Det är viktigt att påpeka att det inte blir mindre redaktionellt material i den nya tidningen. Vad det handlar om att helt enkelt att paketera materialet på ett annat och bättre fungerande sätt. Den stora frågan är inte hur många delar vi gör utan vilket material vi lägger i vilken del, säger Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist till Medievärlden.

Kulturdelen hamnar i nuvarande del 1, tillsammans med Sverige, Skåne, Utland och Ekonomi. Tidningens andra del kommer även i fortsättningen bestå av lokal journalistik.

Den nya versionen har premiär den 2 mars, då även systertidningen Helsingborgs Dagblad också kommer ut med sin nya tidning. Båda ägs av Bonnier.

Enligt Medievärlden gäller omgörningen endast måndag-torsdag. På helgerna blir det "fortsatt storsatsning - exakt hur är ännu inte klart".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".