Helene Fritzon, (S), kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad och Henrik Fritzon, s, regionstyrelsen ordförande i Region Skåne. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
1 av 3
Helene Fritzon (S) och Henrik Fritzon (S). Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
Pierre Månsson, (FP), delar makten i kommunen med Helene Fritzon. Foto: Odd Clausen, Sveriges Radio.
2 av 3
Pierre Månsson, (FP), delar makten i kommunen med Helene Fritzon. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
Rådhus Skåne. Det är här makarna Fritzon styr. Fast det är sällan de skymtar varann i vimlet, påstår de. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
3 av 3
Rådhus Skåne. Det är här makarna Fritzon styr. Fast det är sällan de skymtar varann i vimlet, påstår de. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
Skåne

Fritzon & Fritzon

Makt under samma tak, reportage av Odd Clausen
9:56 min

Henrik Fritzon och Helene Fritzon är Skånes Fredrik & Filippa. Han är regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, hon kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad kommun.

Sedan våren 2014 är de praktiskt samlokaliserade i samma totalrenoverade rådhus i Kristianstad.

De är  i motsats till makarna Reinfeldt fortfarande gifta. Vi har träffat Fritzon och Fritzon, fast inte tillsammans, det ville de inte, för att höra om vad som kan vara problematiskt med att så mycket makt samlas under samma tak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".