Elize Ryd och Rickard Söderberg. Foto:Janerik Henriksson /TT
Elize Ryd och Rickard Söderberg. Foto: Janerik Henriksson/TT
Melodifestivalen

Från operascenen till melodifestivalen

"Vi bjuder på vokalt buller och bång"
4:23 min

Rickard Söderberg debuterar i melodifestivalen, en tävling han älskar. Medverkan har varit på gång i några år men nu har man äntligen fått till det med tider och scheman.

– Ända sedan jag hörde Carola sjunga, när jag själv knappt var född, har jag älskat att man samlas kring musik och glädje, säger Rickard Söderberg.

Medverkan i Melodifestivalen har varit på gång några år men nu har man äntligen fått till det med tider och scheman.

När vi ringer upp funderar Rickard över vilka skor han skall ha på sig.

– Det står mellan glitterskor med 20 cm hög klack eller ett par vegan Dr Martin kängor. Det lutar åt vegan kängorna. Ser ut som de är av skin men de är inte gjorda av djur.

Rickard debuterar i festivalen med Elize Ryd.

– Vi bjuder på vokalt buller och bång. Ett nummer som bygger mycket på rösterna och texten. Inte så mycket på saker som faller från taket. Det blir röstliga explosioner, säger Rickard.

-- Budskapet imorgon handlar precis som det så ofta gör när jag sjunger om att vi skall ha en lite mer kärleksfull värld. Vi skall ta hand om varandra, vi skall se varandra, vi är inte ensamma här.

Låten som Rickard Söderberg framför tillsammans med Elize Ryd heter One by one

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".