Victor Crone och Behrag Miri. Foto: JanErik Henriksson/TT
Melodifestivalen

Behrang ser fram emot en andra chans

Behrang: "Det är kul att få jobba med stylist"
6:14 min

När Behrang Miri ställer upp i melodifestivalen för andra gången blir det i en ny skepnad. Den älskade kepsen, som han alltid bär, lämnas faktiskt i logen den här gången.

– Jag tror att det är en hel del lärare från gymnasietiden som önskade att jag skulle ha tagit av mig kepsen, som kommer att jubla nu, säger han.

Behrang Miri ställde upp i Melodifestivalen 2013 med låten ”Jalla Dansa Sawa”. Då gick hans bidrag, som han framförde tillsammans med Oscar Zia och Loulou Lamotte till andra chansen men där tog äventyret slut. Nu är det dags igen. Låten i år heter  ”Det rår vi inte för” och är en lite mer minimalistisk låt än vad bidraget 2013 var.

– Det var väldigt kul för två år sedan och man når en målgrupp som man inte annars brukar nå med sin musik. På tre minuter når man tre miljoner människor. Det ger många synergieffekter vid sidan om, säger Behrang om varför han väljer att vara med i tävlingen igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".