Klubbordförande Landskrona Bois. Patrik Johansson. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Patrik Johansson klubbchef i Landskrona Bois. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Landskrona

Folklig fest när Bois fyller hundra

Vi mår ganska bra och ser framtiden an
3:32 min

Fotbollsklubben Landskrona Bois fyller hundra år i morgon och då ska man förstås fira. Men frågan är ju hur den här hundraåringen mår efter fjolårets säsong när elitlaget åkte ur Superettan.

– Vi mår ganska bra trots degradering. Det är tufft när man över en natt förlorar 25% av sin omsättning men nu blickar vi framåt, säger klubbordförande Patrik Johansson.

I morgon blir det stort partaj på hotell i stan med 300 matgäster berättar Pia som jobbar i caféet. Det kommer att bjudas på ankbröst, lammytterfilé och Boistårta.

– Det gäller att placera någon yngre med de äldre och blanda så det blir en riktigt folklig fest, säger Pia.

– Vi är stolta över vår förening, vår 100-åring, vi har klarat oss ganska bra under de här åren generellt sett. Även om vi just nu har en dipp tabellmässigt så ser vi framtiden an, säger Patrik Johansson. Han tillägger också att det gäller att bjuda till, inte bara på plan utan även när det handlar om att fira hundraårsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".