Foto: TT
Foto: TT
Lund

Polisen vill få filmer från bussolycka

Polisen: "Vi vill få in filmer från händelsen"
0:49 min

Polisen är fortfarande precis i början av utredningen kring vad som gjorde att en buss skenade i Lund i samband med den stora fjärvärme läckan i fredags. En 65-årig man dog efter att ha blivit påkörd av bussen och tre unga kvinnor skadades.

Busschauffören är i nuläget misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppskada och vårdslöshet i trafik. En 65-årig man avled efter att ha blivit påkörd av bussen och tre unga kvinnor skadades. Två av kvinnorna blev så lindrigt skadade att de kunde lämna sjukhuset ganska snabbt. Den tredje kvinnan ska också vara i så bra form att hon kan lämna sjukhuset.

– Det är många inblandade och stort massmedialt tryck på den här händelsen. Det är 10-15 vittnen som vi hört om händelsen, säger Gregor Nilsson som är förundersökningsledare hos polisen.

Den tekniska undersökningen har inte påbörjats än och polisen vet därför inte vad det var som gjorde att bussen plötsligt skenade förbi polisens avspärrningar. Flera instanser utreder nu olyckan, förutom polisen är även statens haverikomission och trafikverket involverade i att ta reda på vad som hände i fredags.

– Vi är ute efter att få in de filmer som finns från händelsen. Vi har sett dem på nätet och vill gärna få dem i orginalformat, säger förundersökningsledaren Gregor Nilsson.

Olyckan i fredags inträffade i samband med att polisen spärrat av en gata när en fjärvärmeledning brustit och skållhett vatten öste ut över gatan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".