Markus Rosén
Markus Rosén. Foto: Raluca Dintica/Sveriges Radio.
Malmö

Gav inte upp drömmen trots bilolycka

Markus Rosén: "Michael Jackson är min husgud"
9:25 min

Dagens gäst Markus Rosén sökte till Melodifestivalen men  kom inte med. Men det stoppar inte dagens artist från att ställa till med en egen show. Han vill jobba med musik - that's it. Om det står tio eller tiotusen i publiken spelar ingen roll.

– Ja faktiskt! Jag tror det är viktigt att som artist komma ihåg varför man gör det man gör. Det är egentligen väldigt enkelt, vi gillar musik och att spela för publik. Jag började med att sjunga på äldreboenden vilket var fantastiskt kul. Ett gig är en gig.

Nu den senaste tiden har du fått otrolig publicitet. Varför tror du det är så?

– Publiciteten har rullat på sedan maj tack vare covern på "Rise like a Phoenix" som vann Eurovision förra året. Den låten har öppnat upp mycket dörrar för mig. Den plockade ju mer views och lyssnare på nätet än originalet. Man rider på vågen lite.

Du sökte till Melodifestivalen, men kom inte med? Var du jättebesviken?

– Nej faktiskt inte. Det var en strategisk väg att gå men det var en väg att gå. Fokuset ligger på plattan som ska ut 2015. Men det är klart man tänkte att attans, men inte besviken det kan jag inte säga. Det händer så mycket roligt ändå.

Du har en liten relation till Michael Jackson?

– Han är min husgud och har väl varit det sedan jag var fyra. Vi har sjunger och jag tror att vi båda vill förmedla ett budskap med vår musik.

För några år sedan hade du skivkontraktet, drömmen var på väg att uppfyllas men så hände en fruktansvärd grej. Du hamnar i en bilolycka?

– Det var i oktober 2006, tio dagar innan min son föddes. Min dåvarande fru satt i bilen också och det sprang ut ett vildsvin på vägen. Vi voltade ungefär tolv gånger med bilen. Jag hamnade i rullstol och kontraktet revs. Jag fick börja om från början och där idag hittade jag det jag håller på med idag. Det handlar om rösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".