Foto: AP/TT
Foto: AP/TT
Sverige

Fotbollsdomare gripna efter polisrazzia

Tre personer, varav två fotbollsdomare, har anhållits i en omfattande razzia mot en misstänkt matchfixningshärva i svensk fotboll, uppger Dagens Nyheter. 

De tre personerna är misstänkta för bland annat för grovt bedrägeri. Även en fjärde är misstänkt och har tidigare förhörts i fallet. Detta uppger Dagens Nyheter.

Polisen ska ha slagit till på flera platser i södra Sverige. Tillslaget rör en av de utredningar som genomförs kring ett tiotal fotbollsmatcher som polisanmälts som misstänkt fixade.

De två domarna har dömt på division 2-nivå, och ytterligare gripanden kan bli aktuella. De två övriga personerna misstänks av polisen vara huvudmän i ett nätverk med förgreningar utomlands. Dessa ska ligga bakom ett stort antal uppgjorda matcher i Sverige, skriver DN.

– Det enda jag kan säga är att tre av de här personerna har gripits och anhållits under dagen, säger Johan Lindmark, kammaråklagare vid Riksenheten mot korruption, till DN. 

En av de anhållna domarna ska ha varit huvuddomare i den match i division 2 från 2014 som är aktuell i fallet men som tidigare inte refererats till i medier. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".