Sanna Nielsen och Robin Paulsson, programledare i årets Melodifestival är hemma i Skåne. På lördag är det delfinal i Malmö arena. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Sanna Nielsen och Robin Paulsson Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Malmö

Sanna och Robin laddar för Malmö

Skånska programledarduon: "Glömde nästan att det var direktsändning"
3:38 min

Efter den rosade debuten i Göteborg förra veckan väntar nu hemmaplan för Melodifestivalens skånska programledarduo, Sanna Nielsen och Robin Paulsson. Hemma i trygga myllan reflekterar de över premiären och vad som komma skall. 

– Det kändes jättebra, säger Robin Paulsson.

– Vi hade så roligt att vi nästan glömde bort att det var direktsändning, säger Sanna Nielsen.

Sanna gästade Robins

Före premiären hade de bara träffats i samband med att Sanna varit gäst i Robins program Robins i SVT. I det ena programmet som sändes runt påsk var hon gäst tillsammans med Peter Apelgren och Anna Mannheimer.

– Vi fick ett uppdrag att knäcka ägg, säger Sanna Nielsen.

– Tre ägg var kokta och ett var rått, och det fick Anna [Mannheimer], konstaterar Robin Paulsson.

Kompletterar varandra

Han har lett program tidigare men gör debut i Melodifestivalsammanhang. Sanna Nielsen tillhör veteranerna på Melodifestivalens scen, sju gånger tidigare har hon tävlat men det är första gången hon leder ett program.

– Det går inte att jämföra. När man tävlar fokuserar man på att ge allt under tre minuter, som programledare ska vi leda publiken och se till att de har trevligt mellan låtarna men jag är lika nervös för att leda programmet som när jag tävlade, säger Sanna Nielsen.

Lovar dans på lördag

Vad har vi att se fram emot på lördag?
-- Jag sjöng ju i premiären och nu tror jag att vi slänger på lite dans, säger Robin och tillägger

– Det gäller för dig också, Sanna!

Extramaterial: Fötter och vad artister har på dem hamat i fokus i årets Melodifestival. Hör hur Sanna Nielsen och Robin Paulsson klarar P4 Malmöhus fotquiz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".