Foto: Amanda Ekman/lyssnarbild
Foto: Amanda Ekman/lyssnarbild
Malmö

Fyra gripna efter smitningsolycka

Polis: "Vi följde bilen för att kolla den"
0:24 min

En ung kvinna vårdas för livshotande skador efter onsdagens smitningsolycka på Amiralsgatan i Malmö. En bil som polisen ville kontrollera körde i hög fart in i tre parkerade bilar. Fyra män har gripits av polisen.

Det var strax efter klockan 14 som bilen körde i hög fart på väg ut mot Rosengård på Amiralsgatan. Strax innan hade polisen två gånger försökt stoppa den för en kontroll, men inte lyckats.

– Ett litet tag senare får man syn på den här bilen igen, i höjd med Karlskronaplan. Man ger signal än en gång att man vill stoppa och kontrollera den, men den försvinner i hög hastighet från platsen. En stund senare får man syn på bilen igen, då på Amiralsgatan, då har den här olyckan redan skett, säger Nils Norling, pressinformatör på polisens region Syd.

Det var strax öster om Nobeltorget som bilen körde in i tre bilar som stod parkerade på Amiralsgatan. En bil slungades upp på trottoaren. Tre personer träffades. En fyra månader gammal baby vårdas nu för allvarliga skador, mamman till barnet vårdas för livshotande skador. Ytterligare en kvinna träffades, hennes läge förbättrades under onsdagskvällen. Läkarna bedömer hennes skador som lindriga.

Vid 15.30-tiden greps två män, misstänkta för att vara inblandade i olyckan. Senare greps ytterligare två män. Det är oklart vem av dem som körde bilen. De är misstänkta för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, smitning och för drograttfylleri. Tre av de gripna vårdas på sjukhus, deras skador bedöms inte som allvarliga.

Hur fort polisen körde och om det kan ha bidragit till olyckan kan polisen inte svara på just nu, men det ska utredas.

- Den här typen av händelser blir rutinmässigt internt anmälda. Man kommer att utreda vad det är som har inträffat, i och med att det är människor som har skadats här, säger Nils Norling.

Under räddningsarbetet var Amiralsgatan avspärrad, mellan Nobeltorget och Norra Grängesbergsgatan. Avspärrningarna hävdes vid 17-tiden.

Med anledning av olyckan öppnar stadsområdesförvaltningen Innerstaden medborgarkontoret på Bergsgatan 54 klockan 8.00 i morgon bitti för dem som är i behov av krisstöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".