olis på plats vid olycksplatsen där flera personer skadades i en allvarlig trafikolycka på Amiralgsgatan i Malmö på onsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Fyra unga män anhållna efter olycka

Fyra unga män i 20-årsåldern greps under gårdagen och är nu anhållna misstänkta att ha orsakat den våldsamma smitningsolyckan på Amiralsgatan i Malmö där en kvinna och ett spädbarn blev mycket svårt skadade.

Olyckan inträffade vid tvåtiden i går eftermiddag när en bil försökte köra ifrån en polispatrull som vid två tillfällen försökt kontrollera bilen. Vid det sista försöket försvann bilen i hög fart och kraschade därefter in i flera bilar på Amiralsgatan.

Männen misstänks för vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och drograttfylleri.

Ytterligare en kvinna fick lindriga skador i olyckan.

Många vittnen

Många blev vittnen till olyckan och därför upprättar Malmö stad ett krisstödscentrum. Ett medborgarkontor öppnas på torsdagsmorgonen på Bergsgatan 54 för människor som har sett eller kommit i kontakt med olyckan, rapporterar lokala medier.

– Ibland kommer reaktionerna i efterhand och då kan man känna ett behov av att prata med någon, säger Rickard Vroland, avdelningschef på individ- och familjeomsorgen i Malmö innerstad, till Kvällsposten.

Tre av männen har fått sjukhusvård. Under gårdagen beskrevs deras skador inte som allvarliga, enligt polisen.

– En av dem är kvar på sjukhus, säger Stephan Söderholm, informatör på Skånepolisens ledningscentral, strax efter klockan sju nu på morgonen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".