Marie Bergman
Marie Bergman deltar i Melodifestivalen för fjärde gången. Foto: Melissa Dahlqvist/Sveriges Radio.
Melodifestivalen

Bergman lugn inför morgondagen

Bergman: "Vi har hittat varandra"
8:16 min

Marie Bergman har vunnit Melodifestivalen tre gånger. Nu ska hon tävla igen. Tillsammans med Sanne Salomonsen framför hon låten ”Nonetheless ” i deltävlingen i Malmö imorgon.

Marie Bergmans karriär drog igång på 60-talet. Senast hon deltog i Melodifestivalen var 1994 med låten ”Stjärnorna” tillsammans med Roger Pontare. Marie Bergman tar inte segern i förskott.

– Det här är slumpens spel. Det handlar om att göra så bra man kan och tro på det man gör.

Låten ”Nonetheless” är en klassisk ballad. Jag kallar det för en hel sång. Duon inleder låten med att sitta på en divan på scenen.

– Det är lite tufft faktiskt. Vi sitter med ryggarna mot varandra. Många har sagt att vi inte har någon kontakt med varandra. Men vi har faktiskt jättemycket kontakt med rösten rygg mot rygg.

Kände du Sanne sedan tidigare?

– Vi har känt varandra lite grann och haft den största respekten för varandra. Ingen av oss hade en tanke på att vara med i Melodifestivalen. Vi gör andra grejor nu. Christer Björkman kontaktade mig. Sedan kontaktade han i sin tur Sanne och då föll allting på plats för mig. Vår stora vinst i det här är att vi har hittat varandra som artister.

Kan det bli samarbete även i framtiden?

– Vi vill! Det är ofrånkomligt. Tänk att hitta en partner som är jämnstark och jämndjup. Som man bara kan luta sin rygg mot.    

Är du nervös? 

–Inte ännu. Jag hoppas att jag kan behålla det här lugnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".