Landskrona

Brand hos EU-migranter

Polisen:"Sju personer sov där"
1:36 min

Strax efter klockan två inatt började det brinna på en tillfällig boplats för EU-migranter i Landskrona, där sju personer sov. Polisen var i området för att kolla tre personer som uppträdde konstigt. Då upptäckte de branden.

Tre personer uppträdde konstigt vid en affär i Landskrona och polisen började följa efter dem eftersom polisen misstänkte inbrott. Väl på adressen såg polispatrullen att det brann i en boplats för EU-migranter en bit bort.

Polisen kunde själva släcka branden med brandsläckare och sedan kalla på brandkåren. Händelsen rubriceras nu som mordbrand.

– Det är just för att vi inte vet brandorsaken och eftersom det fanns personer där. Vi vet inte om branden är anlagd eller inte, säger Jimmy Modin som är informatör hos polisen.

De boende är kvar på platsen

När Räddningstjänsten kom till platsen var branden redan släckt, men enligt styrkeledaren Greger Edberg uppgav polispatrullen att det var någon slags vätska som hade brunnit. Ett vittne ska också ha sett en bil köra ifrån platsen. 

Räddningstjänsten berättar att boendet är en barack som EU-migranterna byggt själva. Hur pass stora skadorna på boendet blev är enligt Greger Edberg oklart, men EU-migranterna är fortfarande kvar på platsen.

– Ingen blev skadad inatt, vi kommer köra ut dit idag och lämna en brandvarnare så att de är säkra på det sättet, säger Greger Edberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".