Det är stark polisnärvaro i Köpenhamn i natt efter de två skottattentaten. Här en polisbil på en gata nära stationen Nørreport. Foto: Hiroko Yoshida/Sveriges Radio.
Stark polisnärvaro i Köpenhamn. Här en polisbil på en gata nära stationen Nørreport. Foto: Hiroko Yoshida/Sveriges Radio.

Nytt skottdrama i Köpenhamn

Ett nytt skottdrama har inträffat i Köpenhamn. Tre personer skadades, en av dem blev skjuten i huvudet, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Två poliser ska också ha skottskadats. Skottdramat inträffade vid Köpenhamns synagoga på Krystalgade nära Nørreport, rapporterar Danmarks Radio.

Gärningsmannen har flytt från platsen till fots.

Enligt Danmarks Radios reporter på plats har hela Nørreport station spärrats av.

Synagogan ligger bara några kvarter från den berömda gågatan Strøget i centrala Köpenhamn. Enligt tidningen Jyllands-Posten har också hela Strøget spärrats av.

Köpenhamnspolisen skriver på Twitter att det är ett större uppbåd av poliser i inre Köpenhamn, och att man ska följa deras anvisningar. Var rädda om er själva, skriver de i tweeten.

Enligt polisen är det ännu för tidigt att säga om det finns något samband med skottlossningen på ett seminarium i Köpenhamn i går eftermiddag.

En person dödades och tre poliser skadades när gärningsmannen öppnade eld under en föreläsning. Det handlar om en ensam gärningsman, som flydde från platsen efter skottlossningen.

Seminariet handlade om yttrandefrihet och den svenske konstnären Lars Vilks var på plats.

Vilks själv har sagt till nyhetsbyrån AP att han tror att han var målet för skottlossningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".