Polis och avspärrningar vid Nörrebro station i centrala Köpenhamn där polisen tidigt på söndagsmorgonen sköt en misstänkt gärningsman till döds i en skottväxling.
Foto: TT.

Misstänkte gärningsmannen ihjälskjuten

Polisen har skjutit ihjäl en man i Köpenhamn
1:59 min

Polisen i Köpenhamn har skjutit ihjäl en man vid Nørrebro station. Det är sannolikt den misstänkte gärningsmannen, säger polisen.

Strax efter klockan fem på söndagsmorgonen sköt polisen ihjäl en man i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn.

Danska polisen höll en presskonferens klockan 8 på söndagsmorgonen där de sa att det sannolikt har varit samme gärningsman vid de båda dödsskjutningarna.

Vid ett seminarium på kulturhuset Krudttønden dödades en 55-årig man och vid synagogan på Krystalgade dödades en ung man som stod vakt. Fem poliser har också skottskadats.

Polisen berättade att det sannolikt var den misstänkte gärningsmannen som sköts ihjäl av polis vid Nørrebro station.

Polisen spanade på en adress i stadsdelen Nørrebro där den misstänkte bodde. När en man kom dit ropade polisen på honom. Mannen öppnade eld mot polisen som besvarade den och mannen avled. Ingen polis skadades vid tillfället.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".