Handboll

Lugi nära spräcka sviten

Lugis Clara Monti Danielsson: "Vi förtjänade två poäng"
2:45 min

Den 15:e februari 2012. Där har ni datumet för Sävehofs senaste förlust i Elitserien. Det är på dagen tre år sedan förlusten och i söndagskvällens möte mot Lugi var det minuter från att hända igen. Men Sävehof vände och vann matchen i sista minuten med 26-25.

– Vi förtjänar de här två poängen och det gör inte Sävehof, säger Lugis Clara Monti Danielsson.

Lugi hade kommandot genom hela den andra halvleken men i slutminuterna kom Sävehof ikapp och med bara sex sekunder kvar satte Elin Karlsson det avgörande målet till vinst med 26-25.

– Lugi spelar jättebra i dag och vi kom inte in i det försvarsspel som vi velat. Det var tufft i dag men det gick tillslut, säger Sävehofs superstjärna Jenny Alm.

Fyra SM-guld i rad och tre år utan förlust är ett enormt facit av Sävehof. Om det skulle vara något lag som skulle kunna slå dem, kanske det just skulle ha varit Lugi eftersom det var just Lundalaget som gjorde det senast. 

– Det var gött att vi vann, det hade varit tråkigt om den här tre års-grejen inte hade fortsatt. Det hade varit lite typiskt om det var Lugi som hade slagit oss eftersom det var de som gjorde det tillslut, säger Jenny Alm som gjorde sju mål i matchen. 

Lugi stod för en jätteinsats men trots det blev det noll poäng.  

– Vi förtjänar de här två poängen och det gör inte Sävehof, säger Lugis Clara Monti Danielsson.

– Jag tycker att domarna är lite mesiga i slutet och vi skulle haft en tvåa med oss och nån straff. jag vet inte om det är att de inte vågar blåsa, fortsätter Monti Danielsson.


Lugi-Sävehof 25-26(14-14)

Lugi: Clara Monti Danielsson 5, Emelie Westberg 5 (3), Jenny Carlson 4, Hanna Ringdahl 3, Hanna Blomstrand 2, Amanda Åkerman 2, Sara Olofsson 2, Ebba Engdahl, Elinore Johansson. Sävehof: Jenny Alm 7, Ida Odén 6 (2), Elin Karlsson 5, Elin Enhörning 3, Julia Eriksson 3, Edijana Dafe, Linnea Efraimsson.
Publik: 555.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".