Philip Andersson, Calle Ekberg, Alva Karlsson och Pelle Romare på fritids i Gantofta. Foto: Anna Hanspers/Sveriges radio
Helsingborg

Vissa firar lovet på fritids

Barnen: "Skulle gärna sova lite längre"
2:49 min

Idag börjar sportlovet för de skånska skolbarnen. Aktivitetstipsen i när och fjärran finns det gott om men det är också många som inte ska vara lediga och som tillbringar lovet på fritids.

– Det är viktigt att det blir lite extra för barnen som är här och det går ju när det inte är så mycket barn, säger Roland Bengtsson som jobbar på Ganntofta fritids.

På Ganntofta skola strax utanför Helsingborg frösöker man att skapa lite guldkant för de barn som tillbringar lovet där. Veckan kommer att spenderas med roliga aktiviteter i gymnastiksalen och med att skapa saker, bland annat göra en mössa och smälta kritor.

Calle Ekberg som är ett av de barn som redan tidigt på måndagsmorgonen är i full gång med fritidslek hade dock gärna stannat hemma idag.

– Jag vill hellre sova, säger han och får delvis medhåll av kompisen Philip Andersson.

– Jag tycker att det är lite roligt men det är så klart att man gärna vill vara hemma, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".