Foto: Björn Lindgren/TT
Foto: Björn Lindgren/TT
Höganäs

Lars Vilks lämnar sin bostad

Politiker: ”Vi ska inte tro att vi är helt fredade”
3:21 min

Efter attentaten i Danmark i helgen har säkerhetsfrågorna hamnat i fokus i Lars Vilks hemkommun Höganäs - och efter att ha blivit uppringd av oroliga invånare samlades krisledningsnämnden till ett möte idag. Nu lämnar han kommunen under en tid.

– Syftet var att vi ville ha senaste nytt från polisen. Vår säkerhetssamordnare var på plats och vi gav henne i uppdrag att till imorgon skriva en handlingsplan, om något skulle hända i vår kommun relaterat till Lars Vilks eller någon annan, så är vi ännu mer förberedda, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Kovacs.

Vad kan ni då göra?

– Polisen tar första insatsen, men folk blir oroliga, så kommunen måste komma igång med telefonnummer man kan ringa och hemsidan måste hela tiden uppdateras, säger Peter Kovacs.

Lars Vilks hus ligger nära en förskola och skola och många hörde av sig av oro. Nu har polisen bestämt att Lars Vilks inte kommer att bo i kommunen den närmsta tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".