Sanna Nielsen och Robin Paulsson, programledare i årets Melodifestival är hemma i Skåne. På lördag är det delfinal i Malmö arena. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Sanna Nielsen och Robin Paulsson Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Åkarp

Melodifestivalen satte Åkarp på kartan

Åkarpsbo: ”Robin Paulsson är vår stolthet”
3:39 min

I pausunderhållningen i lördagens Melodifestival var det säkert många skåningar som kände igen sig.I en musikvideo rappade programledaren Robin Paulsson om sin uppväxt Åkarp och gav sin bild av orten, och de uppskattade humorn.

Bland annat att det i Åkarp, som bara syns med förstoringsglas, finns en pizzeria och ett cykelställ Och filmen har fått stor uppmärksamhet, bland annat på Twitter.

– Det stämmer väldigt bra in på Åkarp. Att det är litet öde. Du ser inte så mycket folk precis. Det är roligt att folk vet att Åkarp existerar. Och Robin Paulsson är vår stolthet, säger Jenny.

– En humoristisk skildring av Åkarp. Det är reklam för vår kommun, vi har fått positiva rektioner, säger Katja Larsson, kommunstyrelsens ordförande i Burlöv.

Att kalla det platsen där tågen inte stannar?

– Det är lite skämt med det. Tågen stannar ju faktiskt här varje halvtimme, säger Sven Erik Hall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".