Kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn. Foto: TT
Kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn. Foto: TT
Köpenhamn

Danska polisen: Inget explosivt i paketet

 Ett misstänkt paket ska ha hittats utanför ett kafé som ligger i anslutning till kulturhuset Krudttönden som attackerades vid terrordåden i Köpenhamn i helgen. Polisen har nu konstaterat att paketet inte innehåller något explosivt.

Kulturhuset Krudttönden har under morgonen mottagit något som polisen beskriver som misstänkt post.

Området kring Krudttönden, som ligger i stadsdelen Österbro i Köpenhamn, har spärrats av.

– Man har tagit emot post som, mot bakgrund av helgens händelser, verkar misstänkt. Vi undersöker nu saken närmare, bekräftar Henrik Stormer, vid Köpenhamnspolisen för tidningen.

Paketet ska enligt dr.dk innehålla ett meddelande om lördagens terrordåd. Dansk polis vill i nuläget inte kommentera uppgifterna.

”Ammunitionsexperter har kallats till Krudttönden. Det är en normal procedur”, uppger dansk polis via twitter, uppger nyhetsbyrån AFP.

Anmälan ska ha kommit in till polisen strax efter klockan åtta under tisdagsmorgonen, men det är ännu oklart vad den misstänkta försändelsen innehåller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".