Malmö

Båda flyktingpojkarna återfunna

De båda pojkar, nio och tolv år gamla ensamkommande flyktingbarn, som bryskt trycktes ned av ordningsvakter på Malmö centralstation, har omhändertagits av danska sociala myndigheter. Även tolvåringen, som hittills har uppgetts vara försvunnen, är återfunnen på Jylland, bekräftar Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö.

– Båda barnen finns hos socialtjänsten i Danmark och socialtjänsten i Malmö har återkallat sin handräckningsbegäran från svensk polis, säger han till TT.

Karlsson hänvisar till sekretessen i ärendet, och säger att barnen nu är en fråga för sociala myndigheter. Svensk polis ska i nuläget inte hämta dem.

Pojkarna försvann i samband med ett besök på Migrationsverket förra veckan. Omhändertagandet på Malmö central i förra veckan filmades av privatpersoner och filmerna har väckt starka reaktioner. Händelsen utreds av polisen som misshandel.

Nioåringen hittades på Jylland i fredags.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".